[...] to, co sie utlenialo na patelni 10 lat temu, nadal sie utlenia. chemia sie nie zmienia, jest jedna i ta sama. to tylko marketing i jakas aktualna moda warunkuje trendy, na czym smazyc, a przeciez to nie jest tak, ze 10 lat temu na Kujawskim bylo super, ale teraz juz nie jest super, bo ktos tak mowi. zawsze bylo nie super, kwestia przekazu tego [...]
Witam, Na czym polecacie smażyć kurczaka lub inne tego typu potrawy, na : Oleju kokosowym Maśle klarownym Smalcu ? Bo podobno oliwa podczas smażenia traci swoje właściwości i wydziela jakieś tam szkodliwe dla organizmu czynniki.
no i weź bądź tu mądrym.... co to jest o3 ? na czym smażyć podpiekać itd ? jakiś rok temu robiłem badanie z obciążeniem glukozą i wyszło, że OK Zmieniony przez - miausz w dniu 2018-08-27 12:22:25
[...] fizyczną mam dość dużą - 3x w tygodniu treningi (interwały + porządny trening siłowy, nie jakieś machanie 1kg hantlami), plus dużo spacerów, minimum 3 km dziennie, przy czym 8h za biurkiem. Zmieniony przez - kamilka54 w dniu 2018-08-08 12:17:15 tłustsze mięso jest w porządku zrobione na przykład w piekarniku w folii na gęsim smalcu z [...]
[...] jeżeli nie jesteś w stanie przyjąć tej ilośći z jedzenia to jak najbardziej możesz dorzucić, jednak psotaraj się żeby to było w okresie okołotreningowo 2. Na czym najlepiej smażyć mięso, czy też np. jajecznicę? mięso lepiej grillować lub piec, ale jak koniecznie chcesz smażyć możesz użyć masła klarowanego, oleju kokosowego, warto [...]
[...] ilości jaką teraz niewątpliwie dla mnie będzie ~400g węglowodanów (ważę 67kg i będzie wysoka aktywność fizyczna), mogę wspomagać się węglowodanami przetworzonymi? 2. Na czym najlepiej smażyć mięso, czy też np. jajecznicę? 3. Mogę popijać od czasu do czasu bezcukrowe napoje energetyczne, czy też inne tego typu napoje (np. pepsi max)? 4. Ile [...]
[...] wielu z nas. Nic nie stoi na przeszkodzie temu, aby znalazły się one w naszych dietach. Problem jednak pojawia się wtedy, gdy nie do końca wiemy, w jaki sposób i na czym mamy smażyć. Z reguły wygląda to tak, że większość osób używa do smażenia nie do końca zalecanych tłuszczów takich, jak: olej słonecznikowy, olej z pestek winogron, [...]
[...] w oleju i przyprawach. Odstawiamy na minimum 1h. Pieczarki obieramy i kroimy. Cebulę drobno siekamy. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy cebulę - chwilę podsmażamy po czym dorzucamy pieczarki. Jak pieczarki puszczą wodę, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy około 700 ml wody. Przykrywamy naczynie i na wolnym ogniu gotujemy sos. Po około [...]
[...] od kilku czynników. Smażenie samo w sobie jest jak najbardziej dobrym jakościowo sposobem obróbki. Warto jednak znać jego istotne podstawy. Wyróżnić wśród nich warto: 1. Na czym smażymy? 2. Co smażymy? 3. Jak smażymy? 4. Ile czasu smażymy? Tutaj możesz poczytać o najlepszych tłuszczach do smażenia oraz zastosowaniu podstawowych zasad, które [...]
[...] nie było lekko a mieliśmy 1godz 20min żeby zwiedzić świątynie na dole, wejść pozwiedzać na górze i zejść. To naprawdę było bardzo mało czasu. Ale warto było bo widok był niczym z drapacza chmur w środku dżungli. https://content-na.drive.amazonaws.com/cdproxy/templink/HfUWDoqasuHJ7RNsakvToBnZDOWGWgld1ajjkjINXnweJxFPc?viewBox=720%2C960 [...]
Sposoby obróbki są dowolne. Ważne żebyś wiedział co, jak, na czym i ile można smażyć. Podstawy smażenia. https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
[...] wcześniej kurki. Pomidora kroimy na ćwiartki i smarujemy lekko olejem i smażymy (można razem z kurkami). Sok pomidorowy lub przecier (w zależności co mamy w lodówce) łączymy z 2 łyżeczkami roztopionego wcześniej oleju kokosowego, ksylitolem, z połową łyżeczki nasion kopru oraz szczyptą soli. Tworząc vinegrette. Rybę należy podawać na [...]
Zaproponujcie z czym można zjeść jajecznicę na śniadanie (oprócz wędlin, boczku). Na czym lepiej smażyć jajka: na maśle klarowanym czy na oliwie? Dobra jest jajecznica na oliwie z oliwek?
Po 2 latach przerwy i zatraceniu wszystkich efektów wcześniejszych redukcji po rekonstrukcji ACL chciałbym znowu wrócić do ćwiczen i diety. Kilka pytań: 1) Na czym smażyć kurczaka/jajka/ryby i inne? - wiem, że smażonych najlepiej unikać, ale kiedyś pamiętam smażyłem na oliwe z oliwek i kg leciały. Ostatnio słyszałem, że na oliwie nie powinno się [...]
Po 2 latach przerwy i zatraceniu wszystkich efektów wcześniejszych redukcji po rekonstrukcji ACL chciałbym znowu wrócić do ćwiczen i diety. Kilka pytań: 1) Na czym smażyć kurczaka/jajka/ryby i inne? - wiem, że smażonych najlepiej unikać, ale kiedyś pamiętam smażyłem na oliwe z oliwek i kg leciały. Ostatnio słyszałem, że na oliwie nie powinno się [...]
Ubijasz te białka lub wykonujesz jakieś inne dodatkowe czynności czy tylko wszystko razem blendujesz i na patelnie? Tylko blender. Jakbym miał ubić tyle białek i dać tyle węgli, to bym chyba musiał w wiadrze to smażyć %-) Ale podrzuciłeś mi dobry pomysł, żeby to upiec! Dziś na jutro może spróbuję. Ps. Jest ktoś w temacie Actifry? Czym się różnią [...]
"Czy chcąc poprawić swoje nawyki żywieniowe, muszę ograniczyć się jedynie do gotowania?" Wiele osób zadaje sobie i dietetykowi to pytanie na wstępie stosowania diety. U większości osób, szczególnie rozpoczynających swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki i poprawą nawyków żywieniowych, utrwaliły się pewne poglądy, które określają gotowanie, [...]